Most popular FAQs

Vad är Invisalign®?

Invisalign-behandling är en så gott som osynlig metod för att justera dina tänder. Med avancerade 3D-bilder visar Invisalign dig din kompletta behandlingsplan baserat på Invisalign-tandläkarens ordination, från tändernas ursprungliga position till det önskade slutresultatet. Därefter tillverkas en serie transparenta skenor anpassade till dina tänder. Skenorna förflyttar tänderna lite i taget.

Varje skena används i cirka två veckor, sedan byter du till nästa skena i serien och sakta men säkert flyttas dina tänder mot sin slutliga position. Behandlingstiden varierar beroende på vad just du behöver och bestäms av din Invisalign-tandläkare.

Hur fungerar Invisalign?

Invisalign-skenorna flyttar tänderna genom en serie av noggrant kontrollerade förflyttningar. Till skillnad från vanliga tandställningar styr Invisalign inte bara hur stor förflyttningen ska vara, utan även när den ska ske. Därför flyttas bara vissa bestämda tänder i varje steg, allt i enlighet med behandlingsplanen i Invisalign för just det steget. Kraften som påverkar tänderna blir därmed mycket effektiv.

Hur mycket kostar Invisalign?

Kostnaden för tandreglering beror alltid på hur komplicerad processen är och hur behandlingen går, och det gäller även med Invisalign. I allmänhet är kostnaden för vuxna jämförbar med en traditionell fast tandställning och ligger vanligen mellan 45.000 kr och 75.000 kr. Om det bara gäller en liten tandförflyttning kan priset börja vid 30.000 kr. Endast en Invisalign-tandläkare kan göra en exakt kostnadsberäkning.

Hur börjar jag med Invisalign?

Boka tid hos en Invisalign-tandläkare för ett första besök.

Hur lång tid tar en Invisalign-behandling?

Tiden beror på hur komplicerad behandlingen är och är oftast ungefär densamma som med traditionella tandställningar. Invisalign-tandläkaren kan ge dig mer information när du kommer på besök.

Vad är Invisalign och hur fungerar det?

Tekniken

Skenorna

Invisalign-tandläkare

Behandlingsprocess

Vem kan behandlas

Munhälsa

Att använda Invisalign